دکتر اينجاست > اخبار و مجله سلامت > تاثیر رژیم غذایی سرشار از ویتامین D در کاهش کلسترول کودکان
شناسهٔ خبر : 977 -

تاثیر رژیم غذایی سرشار از ویتامین D در کاهش کلسترول کودکان

تاثیر رژیم غذایی سرشار از ویتامین D در کاهش کلسترول کودکان

طبق نتایج یک مطالعه جدید، میزان بالا ویتامین D با کاهش کلسترول در کودکان مرتبط است.


محققان دانشگاه فنلاند شرقی دریافتند کودکانی که میزان ویتامین Dخون شان بیش از ۸۰ nmol/l بود در مقایسه با کودکان دارای میزان ویتامین D کمتر از ۵۰ nmol/l دارای میزان کمتر کلسترول بد یا LDL بودند.

محققان دریافتند ارتباط بین میزان بالا ویتامین D خون و میزان پایین کلسترول خون مستقل از چربی بدن، فاکتورهای رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی، تحصیلات والدین و طول روز قبل از گرفتن نمونه خون بود.

محققان تاکید می کنند برای تشخیص علل وجود این ارتباط بین میزان ویتامین D خون و میزان چربی خون نیاز به تحقیقات بیشتری است.

وی با بیان اینکه حباب‌های اکسیژن هنگام آزاد شدن از سطح نانو صفحات، به‌ عنوان بخش اصلی نانو موتور، این نانوموتور را به سمت جلو حرکت می‌دهند، خاطر نشان کرد: از طرفی وجود نانو ذرات مغناطیسی نیکل، امکان کنترل جهت نانو موتور را همچون فرمان ماشین فراهم می‌کند.

به گفته این محقق به منظور جداسازی سلول سرطانی، نانو موتور در حال حرکت در محلول حاوی آب اکسیژنه، توسط میدان مغناطیسی به سمت سلول سرطانی هدایت شده تا بتواند با استفاده از گیرنده‌های اختصاصی خود (آپتامر KH1C12) به سلول سرطانی متصل شود و این سلول را از نمونه‌ سرم جدا کند.

عموزاده تبریزی اضافه کرد: سلول جدا شده توسط نانوحسگر الکتروشیمیایی ساخته شده با پلیمر رسانای Poly(3,4-ethylenedioxythiophene) (پلی اتیلن دی اکسیدتیوفن) اصلاح شده با نانوذرات طلا و آپتامر، اندازه‌گیری و تعیین غلظت شده‌است.

عموزاده تبریزی یادآور شد: با در نظر گرفتن حساسیت بالای روش‌های الکتروشیمیایی و دسترسی به دانش فنی ساخت این نوع از حسگرها در کشور، امکان تجاری‌سازی و تولید انبوه این نانوحسگر در کشور وجود دارد.

به گفته این محقق ساخت این نانوموتور به منظور جداسازی و در ادامه اندازه‌گیری میزان غلظت سلول‌های سرطانی در نمونه‌ خون فرد مبتلا، توسط یک نانوحسگر زیستی انجام شده‌است.

این پژوهش از سوی دکتر محمود عموزاده تبریزی، دکتر رضا صابر، دکتر سعید سرکار از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه علوم نوین در پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و پروفسور مجتبی شمسی پور عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه اجرایی شده و نتایج آن در مجلهBiosensors and Bioelectronics با ضریب تأثیر 7.78 به چاپ رسیده‌است.

نظرها

ارسال نظر

500
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.