تزریق بوتاکس روش درمانی موثر برای بیماران سکته مغزی
دبیر علمی کنگره استروک ایران گفت: تزریق بوتاکس به عنوان یک روش درمانی موثر می تواند به بیماران سکته مغزی کمک قابل توجهی کند.
دکتر شهرام اویس قرن، گفت: یکی از موارد مصرف بوتاکس رفع عوارض ناشی از سکته مغزی است که می تواند شامل فلج یک طرفه بدن، اختلال در راه رفتن، ناتوانی در حرکت دست و یا اختلال در تکلم و بلع باشد.
به گفته استادیار نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص نورولوژی، بوتاکس می تواند در رفع اینگونه عوارض بیماران سکته مغزی بکار گرفته شود؛ البته این یک روش درمانی نیست و تنها میتواند در کاهش شدت این عوارض کمک کند.
وی اظهار کرد: بیمارانی که حدود ۲ تا ۳ ماه از بروز سکته مغزی در آنها گذاشته است و دچار اینگونه عوارض شدهاند، می توانند کاندید استفاده از تزریق بوتاکس باشند.
اویس قرن افزود: البته استفاده از بوتولینوم توکسین به تنهایی اثری نخواهد داشت زیرا بعد از ۳ ماه دوباره وضعیت بیمار به حالت اول برمی گردد؛ بنابراین بیماران سکته مغزی در کنار استفاده از این روش باید به اقدامات توانبخشی مانند فیزیوتراپی و کاردرمانی به طور همزمان بپردازند.
وی توضیح داد: برخی اندام ها بعد از سکته مغزی دچار حالت انقباضی میشوند زیرا در اثر سکته برخی سلولهای مغزی آسیب بیشتر و برخی آسیب کمتری می بینند؛ عضلات مربوط به سلول هایی که آسیب بیشتری دیده اند، ضعیف می ماند و قسمتی که آسیب کمتری دیده عضله اش قوی می شود و وارد حالت انقباضی میشود.
وی افزود: با استفاده از بوتولینوم توکسین عضلاتی که قوی شده اند به طور موقت ضعیف شده و با انجام اقدامات توانبخشی مانند فیزیوتراپی تلاش میشود تا هر دو عضله با هم قوی شوند.
منبع: خبرگزاری مهر
نظرها