شناسهٔ خبر : 1399 -

بیماری ایدز

بیماری ایدز

ایدز درمان قطعی ندارد

دکتر پروین افسرکازرونی در همایش مادر، کودک،‌ اچ آی وی که از سوی انجمن احیا برگزار شد، ضمن تشکر از سمن‌های فعال در کنترل و پیشگیری از اچ آی وی گفت: اچ آی وی یک بیماری عفونی مزمن با راه‌های انتقال و پیشگیری مشخص است که درمان قطعی ندارد. اگر سیر وضعیت اچ آی وی را بررسی کنیم بسیار سریع‌تر از عفونت‌های دیگر بوده است، زیرا ویروس اچ آی وی به گونه‌ای است که وقتی وارد بدن می‌شود، علامت و نشانه ندارد، بلکه ویروس در یک دوره طولانی وارد بدن شده و تکثیر و جایگزین سلول‌های ایمنی و دفاعی بدن می‌شود. بنابراین زمانی علائمش ظاهر می‌شود که سیستم ایمنی و دفاعی بدن را تضعیف کرده است.

وی با بیان اینکه اولین قدم برای کنترل اچ آی وی/ایدز پیشگیری است،‌ گفت: به هر حال راه انتقال این بیماری یا از طریق ترشحات خونی و جنسی و یا از طریق انتقال مادر مبتلا به کودک در دوران بارداری و شیردهی است. بنابراین با آموزش و انجام اقدامات پیشگیرانه می‌توان از ورود ویروس به بدن پیشگیری کرد. طی چند سال اخیر یک آیتم پیشگیری جدید هم اضافه شده، به این شکل که بعد از شناسایی فرد مبتلا، دارو به او داده می‌شود و تاثیر دارو به این صورت است که حجم ویروس در بدن فرد کاهش می‌یابد؛ در حدی که دیگر قابلیت انتقال عفونت به نزدیک صفر می‌رسد.

کازرونی تاکید کرد: ایدز درمان قطعی ندارد، اما باید بدانیم که وقتی درمان بویژه برای فرد مبتلایی که هنوز سیستم ایمنی بدنش تضعیف نشده، شروع شود، درمان ظرف شش ماه پاسخ می‌دهد و سطح ویروس در حدی کاهش یافته که بحث انتقال از طریق ترشحات خونی، جنسی و انتقال از مادر به کودک بسیار کم می‌شود. این موضوع تحولی در حوزه پیشگیری و کنترل اچ آی وی ایدز است.

وی ادامه داد: تاکنون همیشه ترس، دلهره و نگرانی برای اچ آی وی ایدز مطرح می‌شد، غافل از اطلاعات و مداخلات جدیدی که در کشورمان و در تک تک موضوعات اعم از پیشگیری و درمان در مجامع بین‌المللی پیش قدم بوده و برنامه‌های نو و تازه و تاثیرگذاری که در همه جا مطرح شده است تا کشورهای دیگر بتوانند از آن الگو بگیرند، اما متاسفانه آگاهی مردم در سطوح مختلف از این بیماری کم است؛ حتی یکی از مشکلات‌مان حرف و انگی است که نسبت به اچ آی وی ایدز در میان ارائه دهندگان خدمات سلامت اعم از پرستار، جراح، متخصص زنان و غیره وجود دارد. این در حالی است که اولا برای پرسنل ارائه دهنده خدمت همیشه رعایت احتیاطات استاندارد جزو اصل پیشگیری و حفاظت است و از طرفی رعایت حقوق بیمار هم جزو اصولی است که مبانی‌اش در کشورمان به جد وجود دارد، اما متاسفانه در اجرا به دلیل عدم آگاهی با مشکلاتی مواجه است و در حوزه اچ آی وی ایدز هم این معضل را داریم.

کازرونی تاکید کرد: اچ آی وی ایدز یک بیماری عفونی مزمن است که به محض شناسایی برایش درمان را شروع می‌کنیم. در سال‌های اخیر مشخص شده که هر چه زودتر دارو درمانی را برای این بیماران آغاز کنیم، فرد زندگی بهتری داشته و بعد از شش ماه سطح ویروس در بدنش کاهش می‌یابد، اما مسئله مهم پایبندی به درمان است. باید توجه کرد که فرد مبتلا به اچ آی وی با خوردن یک قرص در روز می‌تواند درمانش را پیش برد، بنابراین تقاضای ما این است که همه همراهی کنند تا افراد مبتلا به اچ آی وی که شناسایی شده‌اند در مسیر درمان قرار گیرند.

وی با اشاره به آمار مبتلایان به ایدز در کشور گفت: تخمین زده می‌شود که تعداد موارد زنده‌ای که در کشور مبتلا به اچ آی وی هستند،‌ نزدیک به 60 هزار نفر است که از این تعداد بیش از 24 هزار نفرشان یعنی 40 تا 41 درصدشان را شناسایی کرده‌ایم. باید توجه کرد که اطلاع‌رسانی و آگاهی دادن می‌تواند به شناسایی افراد مبتلا کمک کند. مردم باید بدانند که مراکزی در این حوزه وجود دارند و می‌توانند این بیماری را تشخیص داده و درمان را شروع کنند. از طرفی آموزش و اطلاع‌رسانی به گروه‌های پرخطر مانند مصرف کنندگان مواد، معتادان تزریقی،‌ افراد دارای رفتار پرخطر جنسی،‌ کلید پیشگیری و کنترل اچ آی وی ایدز است.

کازرونی در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به اجرای برنامه پیشگیری از انتقال اچ آی وی از مادر به کودک گفت: اولا تست اچ آی وی نباید اجباری باشد و فرد باید با رضایت این تست را انجام دهد. ما در حال حاضر برنامه پیشگیری از انتقال اچ آی وی از مادر به کودک را پیش می‌بریم و در این برنامه می‌بینیم که خانم‌های باردار متوجه می‌شوند که تست اچ آی وی جزو آزمایشات‌شان است و اگر تمایل نداشته باشند آن را انجام نمی‌دهند. ما بارها زنان باردار مبتلایی را شناسایی کردیم که نمی‌دانستند مبتلا به اچ آی وی هستند و نوزاد اول‌شان مبتلا به اچ آی وی متولد شده اما با شناسایی و درمان آن‌ها فرزند دوم سالم متولد شده است. ما در سال گذشته این برنامه را در مناطق حاشیه‌ای پیش بردیم و امسال هم آن را در کل کشور اجرا کردیم. وزارت بهداشت با هماهنگی اداره مدیریت بیماری‌های واگیر و سلامت خانواده این برنامه را پیش برد.


نظرها

ارسال نظر

500
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.