خطر تشکیل سنگ کلیه با مصرف برخی آنتی بیوتیک ها
متخصصان علوم پزشکی در آمریکا هشدار دادند: برخی آنتیبیوتیکهای خوراکی خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهند.
متخصصان در یک بررسی جدید دریافتند افرادی که با برخی انواع آنتی بیوتیکهای خوراکی درمان میشوند بیشتر در معرض ابتلا به سنگهای کلیوی هستند. همچنین این خطر بیشتر متوجه کودکان و نوجوانان است.
محققان پیش از این دریافته بودند میکروبیومها تحت تاثیر آنتی بیوتیکها قرار دارند. همچنین تغییر در میکروبیوم روده میتواند خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش دهد.
هرچند برای اولین بار متخصصان به ارتباط بین آنتی بیوتیکها و سنگهای کلیوی اشاره کردند.
سنگهای کلیوی رسوب مواد معدنی هستند که در یکی از کلیهها یا هر دوی آنها ایجاد میشوند. این سنگها معمولا با آسیب جدی همراه نیستند اما درصورتیکه بسیار بزرگ باشند و به سختی از مجاری ادراری عبور کنند، میتوانند با درد زیادی همراه باشند. در چنین مواردی اورولوژیست سنگها را طی عمل جراحی خارج کرده یا آنها را شکسته و به قطعات کوچکتر تبدیل میکند.
در آمریکا حدود ۱۱ درصد مردان و شش درصد زنان حداقل یکبار در طول عمر خود دچار سنگ کلیه میشوند. هرچند پزشکان تاکید کردند شیوع سنگهای کلیوی طی سه دهه اخیر حدود ۷۰ درصد بخصوص در میان نوجوانان و زنان جوان افزایش یافته است.
متخصصان آمریکایی اظهار داشتند: علت این افزایش مشخص نیست هرچند یافتهها حاکی از آن است که آنتی بیوتیکهای خوراکی در بروز این شرایط نقش دارند بخصوص با در نظر گرفتن اینکه میزان تجویز آنتی بیوتیکها در کودکان بیش از بزرگسالان است.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، بررسیهای انجام شده نشان داد مصرف چندین نوع از آنتی بیوتیکهای خوراکی به طور خاص سفالوسپورینها، نیتروفورانتوئینها و طیف وسیع پنیسیلینها با افزایش خطر سنگ کلیه مرتبط است
منبع: خبرگزاری ایسنا
نظرها