70 درصد مبتلایان به تنگی کانال نخاعی با تزریق دارو بهبود می یابند
فوق تخصص درد با اشاره به علائم ابتلا به تنگی کانال نخاعی گفت: 70 درصد مبتلایان به تنگی کانال نخاعی خفیف با تزریق دارو بهبود مییابند و نیازی به انجام جراحی برای آنها نیست.
مجید حیدریان در ارتباط با تنگی کانال نخاعی اظهارداشت: تنگی کانال نخاع با درد در کمر و پا با بی حسی بوده که به تدریج و باگذشت زمان زیاد میشود که در حالت شدید میتواند با ضعف حرکتی یا اختلال در کنترل ادرار همراه باشد.
درمان غیر جراحی این عارضه با ارائه ورزشها و تمرینات مخصوص به بیماران جهت جلوگیری از پیشرفت بیماری انجام میشود که درمان علائم آن نیز با استفاده از کمربند طبی یا لوازم ارتوپدی فنی حمایت کننده انجام فیزیوتراپی و آب درمانی صورت میگیرد.
وی در خصوص انجام تزریق ترانس فورامینال بیان داشت: تزریق استروئید به داخل فضای اپیدورال از مراحل درمانی ثابت و تأیید شده در بیماران مبتلا به تنگی کانال نخاع است. این روش که قبلا توسط سوزنهای درشت و در فضای میانی ستون فقرات انجام میشد، امروزه منسوخ شده و جای خود را به تزریق ترانس فورامینال داده است. این کار توسط فوق تخصص درد و در اتاق عمل انجام میشود.
حیدریان گفت: هر نوع تزریق در ناحیه ستون فقرات کمری باید در اتاق عمل تحت مونیتورینگ فلوروسکوپ و تحت شرایط کاملا استریل باشد. تزریق ترانس فورامینال، بدون نیاز به بیهوشی عمومی و پس از بیحس کردن پوست در اتاق عمل انجام میشود.
وی افزود: وسیلهای شبیه یک سوزن نازک و بلند تحت مونیتور فلوروسکوپ به محل تنگی فرستاده میشود، پس از اطمینان از محل تزریق داروی مورد نظر تزریق شده و تنگی برطرف میشود.
این فوق تخصص درد تاکید کرد: یکساعت پس از این کار بیمار با پای خود ترخیص میشود، چند روز پس از این کار بیمار استراحت نسبی در منزل دارد.
این فوق تخصص درد بیان داشت: این کار تحت فلوروسکوپی انجام میشود که فلوروسکوپ وسیلهای بوده که توسط اشعه ایکس تصویر مستقیمی را از داخل بدن به ما میدهد.با این روش از عوارضی مانند تزریق داخل نخاع یا داخل عروق جلوگیری میشود.
حیدریان گفت: تزریق ترکیبی از داروها به داخل فضای تنگ شده در کانال نخاعی سبب کاهش التهاب و از بین رفتن تورم و کاهش فشار ایجاد شده در داخل کانال نخاعی میشود. ترمیم قسمتهای آسیب دیده شروع شده و درصد موفقیت این روش در بیماران مبتلا به تنگی کانال خفیف تا متوسط بالای 70 درصد است. انجام آب درمانی و تمرینات ورزشی مخصوصی که بعد از تزریق به بیماران داده میشود نیز از عود بیماری جلوگیری میکند.
وی گفت: در بیمارانی که با این روش رو به بهبود می وند، تکرار این کار در فاصله زمانی 4 تا 6 هفته شرایط درمانی بهتری را فراهم کرده، نیاز به جراحی را برطرف میکند.
منبع: خبرگزاری فارس
نظرها