تاثیر نوع مخدر مصرفی بر طلاق زوجین
یک روانشناس گفت: اعتیاد در زندگی نقش آسیبزننده بسیاری دارد و فرد مصرفکننده پیش از اینکه زندگی زناشویی خود را آغاز کند و مسئولیت تشکیل خانواده را بپذیرد، بهتر است برای درمان اقدام کند.
اصغر کیهان نیا گفت: اعتیاد، بیکاری، زن بارگی، خیانت و بیمسئولیتی از مهمترین عللی است که در جامعه منجر به طلاق میشود. در خصوص علت طلاق بر اثر اعتیاد، معمولا به نوع اعتیاد و پیشرفت آن بستگی دارد مثلا اگر ماده مصرفی حشیش و گراس باشد تا حدودی قابل حل است اما اگر اعتیاد بر اثر ماده مصرفی هرویین، شیشه و تریاک باشد، امکان ترک کردن آن سختتر است به شرطی که خود مرد داوطلب ترک باشد.
این روانشناس بیان داشت: همسر یا مادر خانواده، پس از اینکه متوجه شد یکی از افراد، به این معضل دچار شده است باید سریعا با ایجاد انگیزه و اجتناب از پرخاشگری و سرزنش که میتواند حالت عصبی و پرخاشگری را در فرد معتاد تشدید کند برای رواندرمانی و دارودرمانی و مراحل ترک اعتیاد وی اقدام کند؛ رفتار بد اطرفیان امکان بازگشت به سمت اعتیاد را در فرد معتاد افزایش میدهد.
کیهاننیا ادامه داد: اگر مرد سالهای متمادی مصرفکننده مواد مخدر باشد، اثرات مخرب آن در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی زندگی بارز است، اینگونه معتادان هیچ گونه مسولیتی در قبال خانواده ندارند و باعث متلاشی شدن کانون گرم خانواده خواهند شد.
وی افزود: نکته مهم اینکه در طلاق اینگونه افراد نباید شتاب کرد و ابتدا باید عوامل رویآوری فرد به اعتیاد همچون دوران کودکی، رفیق ناباب، سختی کار و اختلالات روانی توسط روانشناس بررسی شود، بروز عصبانیت، آبرو بردن، شکایت و دادگاه غلط است باید تمام این مراحل طی شود و اگر نتیجهای حاصل نشد، اقدام به طلاق کرد.
این روانشناس گفت: در برخی موارد شاهد بودهایم که مرد برای اینکه بتواند بدون دردسر، مواد مخدر مصرف کند و مواخذه نشود یا همسرش دیگر متارکه نکند، همسر خود را به مواد مخدر آلوده میکند و به اصطلاح برای خودش شریک جرم پیدا میکند
منبع: خبرگزاری ایسنا
نظرها