دکتر اينجاست > اخبار و مجله سلامت > ۲۰ درصد ابتلا به سرطان سینه حین بارداری رخ می دهد
شناسهٔ خبر : 618 -

۲۰ درصد ابتلا به سرطان سینه حین بارداری رخ می دهد

۲۰ درصد ابتلا به سرطان سینه حین بارداری رخ می دهد

یک متخصص رادیولوژی با اشاره به اینکه در زنان کمتر از ۳۰سال بیش از ۲۰درصد سرطانهای سینه در حین بارداری رخ می دهد، توصیه کرد: همه زنان بالاتر از ۴۰سال می‌بایست سالانه ماموگرافی انجام دهند.

در خصوص سرطان سینه در دوران بارداری گفت: از هر صد هزار زن باردار ۳۵ نفر دچار سرطان سینه می شود. سرطان سینه‌ ی بارداری را از ابتدای دوران بارداری تا یکسال پس از زایمان می گویند. در خانم های زیر ۳۰ سال بیش از ۲۰ درصد مبتلایان به سرطان سینه در حین بارداری رخ می دهد. اما این آمار به طور کلی برای زنان زیر ۵۰ سال کمتر از ۵ درصد است.

وی افزود: این بیماران به دو روش لوکال و سیستمیک درمان خواهند شد. درمان لوکال شامل جراحی و رادیوتراپی است و درمانهای سیستمیک شامل شیمی درمانی هورومون درمانی و تارگت‌ تراپی است.

این متخصص رادیولوژی و آنکولوژی اظهار کرد: رادیوتراپی در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود. به طور معمول انجام جراحی در کل دوران بارداری بلامانع است.

وی ادامه داد: شیمی درمانی در طول دوران بارداری فقط در سه ماهه اول ممنوع است ولی در سه ماهه دوم و سوم بیمار می توان شیمی درمانی را انجام دهد. برخی داروها هستند که استفاده آنها به نوزاد آسیب نمی زند، در واقع بعضی از داروها امکان رد شدن از جفت را ندارند و بعضی دیگر از داروها حتی اگر از جفت رد شوند عارضه‌ ای برای جنین ندارند و بستگی به تشخیص پزشک معالج دارد که از چه دارو و روشی استفاده کند.

استاد یار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در جراحی های دوران بارداری معمولا یا کل سینه را خارج می‌کنند و یا فقط قسمتی که تومور در آن وجود دارد. اگر جراحی به صورتی باشد که فقط قسمتی از سینه بیمار جراحی شود حتما می بایست بعد از آن رادیوتراپی نیز انجام داد. به دلیل اینکه انجام رادیوتراپی برای زنان باردار ضرر دارد اغلب توصیه می شود در دوران بارداری کل سینه را جراحی و خارج کنند.

وی ادامه داد: اگر جراحی برای حفظ سینه در نیمه دوم بارداری انجام شود می توان رادیوتراپی را به بعد از زایمان موکول کرد. اما اگر تشخیص در اوایل دوران بارداری باشد به دلیل فاصله زیاد بین جراحی و رادیوتراپی معمول امکان حفظ سینه نیست و در جراحی سینه را به صورت کامل خارج می کنند.

این متخصص رادیولوژی در آخر یاد آور شد: توصیه می کنم همه زنان بالای ۴۰ سال سالانه ماموگرافی انجام بدهند و بعد از سه بار ماموگرافی نرمال فاصله انجام ماموگرافی‌ها می‌تواند بیشتر شود و همچنین زنان زیر ۳۵سال، می‌بایست ماهانه پستان خود را معاینه کنند و هر ۶ ماه یکبار نیز برای معاینه به پزشک مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

نظرها

ارسال نظر

500
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.